ALLAOLEVA UUTISKIRJE JAETAAN ELOKUUSSA 2013 SÄHKÖPOSTITSE COSMOS-TUTKIMUKSEEN OSALLISTUNEILLE:

Hyvä vastaanottaja,

Olette osallistunut matkapuhelinsäteilyn terveyshaittoja selvittävään COSMOS-tutkimukseen. Tämän uutiskirjeen tarkoitus on pitää Teidät ajan tasalla hankkeen kuulumisten osalta.

Jos matkapuhelinnumeronne muuttuu tai poistuu, toivomme Teidän ilmoittavan siitä meille joko sähköpostitse osoitteeseen cosmos@stuk.fi, soittamalla numeroon 0400-925 932 (ma-pe klo 9-15) tai internetsivujen kautta www.cosmostutkimus.fi kohdassa "Ota yhteyttä". Jos vaihdatte liittymää tai operaattoria mutta matkapuhelinnumeronne pysyy samana, ilmoitusta ei tarvitse tehdä.

Tutkimukseen on tähän mennessä osallistunut yli 15 000 suomalaista eikä uusia osallistujia enää kutsuta mukaan. Tämän syksyn aikana lähetetään uusintakysely niille, jotka osallistuivat COSMOS-tutkimukseen vuonna 2009. Uusintakyselyjen lisäksi, tutkimus jatkuu alkuperäisen suunnitelman mukaisesti eli keräämme vuosittain matkapuhelinoperaattoreilta tietoa tutkimukseen osallistujien matkapuhelinverkon käytöstä.

Kansainvälinen ja riippumaton ionisoimattoman säteilyn vaikutuksista neuvoa antava ryhmä (AGNIR, Advisory Group on Non-Ionizing Radiation) teki yhteenvedon vuonna 2012 radiotaajuisista sähkömagneettisista kentistä. Yhteenvedon mukaan, runsaan tutkimustiedon perusteella ei ole näyttöä siitä että altistuminen alle asetettujen raja-arvojen aiheuttaisi terveysvaikutuksia.    

Tutkimuksen kotisivuilta www.cosmostutkimus.fi saa lisätietoja hankkeesta sekä muista tutkimuksista, joita matkapuhelinten terveysvaikutuksista on julkaistu.

Suomen COSMOS-tutkijaryhmä toivottaa lämmintä loppukesää!

Tutkimusterveisin,

Anssi Auvinen                        Katja Kojo

tutkimuksen johtaja                tutkija

 

Säteilyturvakeskus